Milano - Italia

"Prevenirea bullying-lui și cyberbullying-lui în școală"

MOTIVAȚIe:

Bătăușii vin în toate formele și dimensiunile. De-a lungul timpului, cei mai mulți dintre noi au de-a face cu un bătăuș sau doi, poate ca copii sau poate ca un adult. Statisticile recente arată că unul din patru copii se confruntă cu bullying la un moment dat sau altul. La locul de muncă, acasă, militare, spitale, și chiar și casele de îngrijire medicală, bullying este o problemă pentru adulți. Cei care intimideaza trebuie să fie tratati cu atenție și mai presus de toate, ciclul trebuie să fie oprit. De cele mai multe ori acest fenomen începe la școală.

METODĂ:

Efectele bullying-ului pot fi devastatoare, lăsându-te să te simți neajutorat, umilit, furios, deprimat sau chiar sinucigaș. Iar tehnologia înseamnă că bullying-ul nu se mai limitează la curțile școlilor sau la colțurile străzilor. Cyberbullying poate avea loc oriunde, chiar și acasă, prin smartphone-uri, e-mailuri, texte și rețele sociale, 24 de ore pe zi, cu potențial sute de persoane implicate. Dar nici un tip de bullying ar trebui să fie tolerat vreodată. Aceste sfaturi vă pot ajuta să vă protejați pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră – la școală și online – și să vă rezolvați problema tot mai mare a bullying-ului și a hăirpării cibernetice.

REZULTATE:

Învățați elevii să vorbească cu un adult de încredere dacă sunt hărțuiți sau îi văd pe alții agresați. Oferiți confort, sprijin și sfaturi, chiar dacă elevii nu pot rezolva problema direct. Încurajați copilul să raporteze intimidarea dacă se întâmplă. Vorbeste despre sa te ridici la copii care intimideaza.
Crearea unei echipe de susținere a bullying-ului și hărțuirii cibernetice în școală pentru a educa atât profesorii, elevii și părinții. Construiți un mediu sigur bully gratuit pentru toată lumea în școală. Oferiți instrumente și activități pentru a recunoaște și a face față comportamentelor periculoase.

PROGRAM:

zi/lecție 1

Timp de bun venit, analiza nevoilor, prezentarea programului, indicații bibliografice și materiale de studiu, timp de întrebări

zi/lecție 2

I ACTIVARE: caz de studiu, atelier, prezentare și discuție despre rezultate, abordare critică a cazului, timp de întrebări

zi/lecție 3

Definiție bullying, date despre sistemul educațional din Italia, informații despre bully în școlile europene, timp de întrebare.

zi/lecție 4
să recunoști situațiile de bullying, personajele dinamice în bullying, intervenția în situații de pericol, timpul întrebării.

zi/lecție 5

II ACTIVARE: studiu de caz, prezentare și discuție despre rezultate, timpul întrebărilor.
 

zi/lecție 6
Vizită școlară, întâlnire cu personalul și directorul.

zi/lecție 7
se utilizează TIC pentru a preveni bullying-ul, bunăstarea la școală și bullying-ul, diversitatea și cazurile sensibile, timpul întrebărilor.

zi/lecție 8
Cyberbullying: noul mod de a recunoaște și de a interveni pentru a face față și de a proteja atât victimele și bătăuș, timp deîntrebare.

zi/lecție 9

III ACTIVARE: Caz de studiu, activități de gestionare și recunoaștere, recuperare atât pentru victime, cât și pentru bătăuși, întrebările zilei

zi/lecție10

 Evaluarea finală, furnizarea materialelor de curs și certificatul de participare.