Roma - Italia

"Predarea interactivă - Utilizarea jocurilor educaționale și a noilor tehnologii pentru a spori motivația cursanților"

“Nu ne oprim din joacă pentru că îmbătrânim; îmbătrânim pentru că nu ne mai jucăm” – George Bernard Show

Acest curs a fost conceput pentru profesorii de diferite discipline care doresc să afle noi metode interactive de predare. Acesta oferă atât jocuri pe calculator și non-calculator, în scopul de a oferi participanților idei practice pentru a crea un mediu de învățare eficient și atractiv.
Un factor-cheie pentru organizarea acestui eveniment de formare este reprezentat de opinia generală că tinerii sunt din ce în ce mai implicați în cultura jocurilor în afara școlii, mai degrabă decât în școală în sine. Putem afirma că educația are o mulțime de obiective, dar, de fapt, foarte puțini oameni ar considera “a fi distractiv” ca unul dintre obiectivele sale principale. Ceea ce credem noi este “nici o durere, nici un câștig.” Și aceasta este exact ceea ce intenționăm să îmbunătățim în evenimentul nostru de formare.
Tehnologia oferă numeroase instrumente pe care profesorii le pot folosi în și din clasă pentru a îmbunătăți învățarea elevilor și pentru a-i ajuta să rămână motivați. Deoarece elevii noștri sunt utilizatori “competenți” de dispozitive mobile, pare logic să aliniem sălile de clasă de astăzi cu modul în care sunt obișnuiți ei cu învățarea. Dar încorporarea instrumentelor online în experiența clasei nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Știm care instrument online este cea mai bună soluție pentru nevoile noastre de la clasă? De ce am investi timp și energie în ceva care ar putea ajunge să adauge și mai mult volum de muncă?
Vom încerca să rezolvăm acest lucru prin introducerea mai întâi a unei liste cu cele mai bune instrumente concepute pentru a sprijini predarea și învățarea și apoi să lucrăm cu cele care sunt cele mai populare și utile. Le-am ales atât pe baza experienței noastre didactice, cât și pe cea a participanților noștri. Mai mult decât atât, ne-am asigurat că acestea sunt gratuite, valoroase pentru predare și funcționează pe mai multe dispozitive.
Combinarea noilor tehnologii cu instruirea tradițională în clasă poate, fără îndoială, să îmbunătățească experiența de învățare și să creeze noi oportunități pentru profesori și elevi împreună.

Pregătire:

 • Înainte de începerea formării, participanților li se va trimite programul detaliat al cursului, împreună cu un sprijin înainte de plecare, constând în informațiile necesare pentru a ajunge la destinație și pentru a gestiona cu succes perioada cursului în țara în care acesta are loc.
 • Participanților li se va cere să completeze un chestionar cu privire la trecutul și nevoile lor. Întrebările se vor referi la interesul lor și experiența în jocuri educaționale, instrumente WEB 2.0, experiența lor de predare, capacitatea de a utiliza un computer, experiența de comunicare în limba engleză.
 • Competențe necesare pentru a participa la curs: Cunoștințe de bază ale principalelor programe pc (windows-word) și utilizarea internetului;
 • Cunoașterea limbii engleze – de preferință minim A2.

Obiectivele cursului:

 • Promovarea și dezvoltarea conștientizării metodelor interactive de predare (jocuri educaționale și instrumente WEB 2.0)
 • Învățarea modului în care instrumentele WEB 2.0 pot sprijini învățarea
 • Experimentarea efectelor pozitive ale metodelor interactive de predare în creșterea motivației elevilor
 • Asigurarea unui mediu multicultural pentru schimbul de experiență legat de utilizarea metodelor interactive de predare
 • Îmbunătățirea abilităților de comunicare prin colaborarea în grupuri transnaționale.

Rezultate așteptate:

Ca urmare a participării la acest curs de formare, participanții vor deveni mai creativi în predarea lor și vor putea crea materiale educaționale care sunt motivante și atractive prin utilizarea calculatorului (instrumente WEB 2.0) și a activităților non-bazate pe calculator. În același timp, ei vor câștiga mai multă încredere ca utilizatori de limba engleză.

Module:

 • Modulul 1: Jocuri educaționale în clasă;
 • Modulul 2: Interacțiune dincolo de pereții clasei – Activități în aer liber
 • Modulul 3: Schimbul de experiență; participanții își introduc propriile activități didactice
 • Modulul 4: Instrumente WEB 2.0 (Jocuri și activități online)

Informații detaliate privind programul și pregătirea cursului vor fi trimise participanților înscriși.
Pe durata cursului participanții vor avea nevoie de un laptop sau o tabletă.
Pentru mai mulți participanți de la aceeași școală, poate fi posibil și un laptop pentru două persoane.
Echipa noastră va ajuta participanții cu informațiile necesare pentru a ajunge la destinație și pentru a gestiona cu succes perioada cursului în țara în care acesta are loc.

Taxa de curs: 70 EUR pe zi per participant.

Oferim atât sesiuni de 5, cât și 7 zile.
Cazarea, masa, programul social nu sunt incluse în acest preț.
Pentru cazare, vă recomandăm cele mai convenabile posibilități, dar participanții sunt liberi să aleagă.
Oportunitățile de a vizita orașul și cartierul vor fi prezentate participanților înainte de începerea cursului.